Το δρόμο που χάραξαν τα κορίτσια Κ18 του ΓΑΣ ακολούθησαν και τα κορίτσια Κ16(Παγκορασίδες) καθώς στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Ηγουμενίτσας επικράτησαν στο τάι μπρέικ του Φιλαθλητικού Πρέβεζας με 3-2 σετ και κατέκτησαν την 1η θέση.
Τα κορίτσια μας στα ημιτελικά κατάφεραν να επικρατήσουν εύκολα στη Φιλιππιάδα του τοπικού ΑΓΟΦ με 3-0 σετ και προκρίθηκαν στον τελικό με αντίπαλο την ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας που απέκλεισε με 3-2 σετ τον οικοδεσπότη Ερμή Ηγουμενίτσας.
Στο πρώτο σετ η ομάδα της Πρέβεζας ήταν πιο σταθερή και εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη των κοριτσιών μας δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το σετ με 25-18.
Στο δεύτερο και τρίτο σετ τα κορίτσια του ΓΑΣ περιόρισαν κατά πολύ τα λάθη και με καλή αμυντική λειτουργία, σέρβις και πολλές τελειωμένες επιθέσεις πήραν κεφάλι στο σκορ με 2-1 αφού κατέκτησαν τα σετ με 25-15 και 25-23.
Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Φιλαθλητικού αφυπνίστηκε και εκμεταλλευόμενη την αδράνεια των κοριτσιών του ΓΑΣ ισοφάρισε το παιχνίδι σε 2-2 καθώς κατέκτησε το σετ με 25-19.
Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ η ομάδα της Πρέβεζας ξεκίνησε ιδανικά και με ένα σερί πόντων βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 12-7.Τα κορίτσια του ΓΑΣ που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχναν να τα έχουν χαμένα αναστήθηκαν καθώς κάνοντας το 12-8 η Κασόλα με πολύ καλό σέρβις δημιούργησε αναστάτωση στην υποδοχή της Πρέβεζας και σε συνδυασμό με τα επιθετικά τελειώματα της Τικμανίδου ο ΓΑΣ πέρασε μπροστά στο σκορ με 14-12. Η ομάδα του Φιλαθλητικού, λόγω απειρίας περισσότερο, δε μπορούσε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα ο ΓΑΣ να κάνει το τελικό 15-13 και να πανηγυρίσει το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του στην κατηγορία Κ16 Κοριτσιών.
ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(3-2): 18-25, 25-15, 25-23, 19-25, 15-13
ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Τσιούπης): Τικμανίδου, Σκούρα, Κασόλα, Μπόλου/λ, Θαυμαστού, Λυγούρα, Παρασκευά, Καμπέρη, Τσακαλώτου, Μπόμπη, Νούση, Τσιόκα/λ, Εξάρχου, Βάσση.

ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(-): Μέλου, Μπότα/λ, Σωτηρίου, Νικολάου, Λάζαρη, Καρακασίδη, Κοντομίχη, Μπότα Κ., Παπαδοπούλου.

Αντίθετα τα Αγόρια Κ17 του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-1 σετ επί του ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στον τελικό της διοργάνωσης, που και αυτός διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιώντας μάλιστα πολύ καλή εμφάνιση δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την 1η θέση καθώς προδόθηκαν από λάθη σε καίρια σημεία των χαμένων σετ με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 3-2 σετ και να κατακτήσουν τη 2η θέση.

ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(2-3): 25-27, 25-20, 25-23, 21-25, 11-15

ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Τσιούπης): Τάτσης Αλ., Τσιούπης/λ, Υφαντής Αθ., Τάτσης Ν., Σάσσι-Αναγνώστου, Τασιούλας Αρ., Τασιούλας Φ./λ, Υφαντής Ι.,Υφαντής Ευτ., Ζιάβρος Ορ.
ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(Τσεκούρας): Βαγγέλης, Παπαδιώτης, Συμπόνιας, Βενετίδης Β., Κύρλας, Βερύκιος, Βενετίδης Απ./λ, Νάσης, Τζιώρας, Παπαδιώτης Δ.

Ο σύλλογός μας συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά σε όλους τους τελικούς των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Δυτικής Ελλάδας Αγοριών και Κοριτσιών με προκρίσεις σε πανελλήνιες φάσεις αποδεικνύοντας περίτρανα τη δουλειά που επιτελείται στα τμήματα υποδομής:
Κ20 Κοριτσιών 2η Θέση
Κ18 Κοριτσιών 1η Θέση και πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Κ16 Κοριτσιών 1η θέση
Κ21 Αγοριών 2η Θέση
Κ18 Αγοριών 1η Θέση και πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Κ17 Αγοριών 2η Θέση

Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές και στα κορίτσια που στελέχωσαν την 1η και 2η ομάδα Κ16 και δεν συμμετείχαν στον τελικό της διοργάνωσης:

ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Αλεξίου-Παπάζογλου): Παππά, Κατσιούλη, Μίχου, Κωνσταντή, Ρούβαλη/λ, Ρίζου, Κρούτη, Πάππου, Λαμπράκη, Χρύση, Τάτση, Ρούμπη, Χριστοφορίδου.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ