ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από το σωματείο πετοσφαίρισης
«Αθλητικός Σύλλογος Γιάννενα»Πέρα από τις ποικίλες αγωνιστικές δραστηριότητες, στους στόχους του Αθλητικού Συλλόγου Βόλεϊ «Γιάννενα» (ΓΑΣ) περιλαμβάνεται και η εμφύσηση πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους αθλητές του, ώστε να γίνουν στη συνέχεια της ζωής τους ολοκληρωμένοι πολίτες και χρήσιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΓΑΣ προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε μία σειρά από δράσεις με κοινωνικό πρόσημο.Καταρχήν, διέθεσε μέρος των εσόδων από τη συναυλία που έδωσαν οι Ελένη Βιτάλη και Νίκος Ζιώγαλας στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. για τις ανάγκες της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων, «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Τα χρήματα παρέδωσαν στη Στέγη ο Τεχνικός Διευθυντής των Τμημάτων του ΓΑΣ κ. Υφαντής Κωνσταντίνος και ο προπονητής του σωματείου κ. Κώστας Τσιούπης.
Παράλληλα, το σωματείο πρόσφερε αθλητικό υλικό και συγκεκριμένα αθλητικά φούτερ (ζακέτες) για τις ανάγκες του Αθλητικού Συλλόγου «Πύρρος ΑμεΑ» Ιωαννίνων, αθλητές του οποίου επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τα τμήματα υποδομών του συλλόγου.
Τέλος, από τον ΓΑΣ διατέθηκε απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός (οξύμετρα) και αναλώσιμο ιατρικό υλικό (γάζες, αντισηπτικά κλπ.) στους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων ως ανταπόδοση για την υγειονομική κάλυψη που εκείνοι παρέχουν σε αγώνες, τουρνουά και άλλες εκδηλώσεις του σωματείου. Το υλικό παρέλαβε ο Αρχηγός των Σαμαρειτών κ. Δημήτρης Αλεξίου.
Με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του συλλόγου Κος Σκούρας Γεώργιος και  ο κ. Υφαντής τόνισαν τα εξής:ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κος Σκούρας Γεώργιος”Ο σύλλογός μας αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φορά τις κοινωνικές του ανησυχίες στηρίζοντας τις αξιέπαινες προσπάθειες ιδρυμάτων και οργανισμών οι οποίοι επιτελούν σημαντικότατο κοινωνικό έργο. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε θα προσπαθήσουμε και μελλοντικά να ενισχύουμε παρόμοιες προσπάθειες στον τόπο μας”.

Κος Υφαντής Κων/νος

«Σε εποχές δύσκολες όπως η σημερινή είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να στηρίζουμε την προσπάθεια κοινωφελών ή άλλων φορέων που προσφέρουν σημαντικό έργο. Εξάλλου, θεωρούμε πως στόχος ενός αθλητικού σωματείου δεν είναι μόνο να βγάζει καλούς αθλητές, αλλά και συνειδητοποιημένους αυριανούς πολίτες και αυτό το μήνυμα θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά του ΓΑΣ μέσω των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούμε».