Σε μια εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η Διοίκηση του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ καθώς ενέταξε στο δυναμικό της τη διεθνή αθλήτρια από τη Λευκορωσία LIZAVETA CHABAI.
 
Η ξανθιά καλλονή από τη Λευκορωσία αγωνίζεται στη θέση Outside Hitter/ΟP είναι γεννημένη στις 1.08.1997 και έχει ύψος 182 cm.
 
Την τελευταία αγωνιστική περίοδο 2020/2021 είχε μεταγραφεί στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ(Pre-league) αλλά λόγω διακοπής του πρωταθλήματος επέστρεψε στην πατρίδα της.
 
Τα προηγούμενα 3 χρόνια (2017/2018 – 2019/2020) αγωνιζόταν με τα χρώματα της KOMMUNALNIK GRODNO (BLR) ομάδα Α1 κατηγορίας όπου και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα ενώ πριν αγωνιζόταν με την ομάδα NADEZHDA GOMEL(BLR).
 
Η LIZAVETA CHABAI αγωνίζεται επίσης με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας Beach volley της Λευκορωσίας όπου με το ζευγάρι της VICTORIA SEKRETOVA έχουν εκπροσωπήσει επανειλημμένα τη χώρα τους στη διεθνή σκηνή, ενώ έχουν ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στη Λευκορωσία και δύο Κύπελλα της χώρας στη σειρά. Επίσης είναι το αχτύπητο δίδυμο στα τουρνουά της Ανατολικής Ευρώπης Zonal Volley Association (EEVZA).
 
Με τη κίνηση αυτή η Διοίκηση του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της εντάσσει στο δυναμικό της μια έμπειρη αθλήτρια η οποία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον προπονητή στην επίτευξη των στόχων και επιπλέον να βοηθήσει τις ήδη υπάρχουσες νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες του συλλόγου να ανοίξουν τα φτερά τους μέσα από ένα δυνατό σύνολο.
 
Η lisa δήλωσε στο site του συλλόγου:
 
”I am very happy to play for your team this season. I hope we can achieve our goals. I will do my best for this. looking forward to coming to Ioannina Greece”
 
Welcome Lizaveta Chabai