Στη Γ΄φάση σταδιακής απελευθέρωσης των μέτρων περιορισμού, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εισέρχονται και τα αθλητικά σωματεία σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30608(άρθρο 3)υπουργική απόφαση, καθώς επιτρέπεται η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.Για τη λειτουργία και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται από τις 18.5.2020 στα αθλητικά σωματεία η απασχόληση του αναγκαίου προσωπικού.

Στη παρούσα φάση και κατά τη διάρκεια από 18/5/2020 έως 25/5/2020 όλοι οι αθλητές του σωματείου μας ηλικίας 13 ετών και άνω σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους προπονητές Κο Τσιούπη Κων/νο και Παπάζογλου Βασιλική θα προβούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από το υπεύθυνο ιατρικό team της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 24(2ος όροφος), κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών(πλην Τετάρτης), σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο των οδηγιών που έχουν αποσταλεί στα σωματεία και προβλέπει την τήρηση ατομικού ιατρικού ιστορικού για κάθε αθλητή/τρια καθώς και χορήγηση βεβαίωσης υγείας ώστε να είναι δυνατή η επανεκκίνηση της προπόνησης σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Υγειονομικό Πρωτόκολλο ΕΟΠΕ:

Στην Πετοσφαίριση (Βόλεϊ), παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σωματική επαφή με τους αντιπάλους αθλητές, υπάρχει συχνή επαφή με τα άλλα μέλη της ομάδας και κοντινές αποστάσεις γύρω από το φιλέ ενώ και η απόκρουση της μπάλας που μοιράζονται όλοι οι αθλητές γίνεται συχνά με τα χέρια μπροστά στο πρόσωπο και το κεφάλι ανυψωμένο προς, αυτή.
• Το 1ο στάδιο, αφορά καθαρά προπονητικές διαδικασίες, σε ανοικτό /υπαίθριο χώρο, στην κατεύθυνση της ατομικής προπόνησης και όχι αγωνιστικές διαδικασίες .
• Ατομική φυσική κατάσταση προσαρμοσμένη στα δεδομένα του αθλήματος
• Εκγύμναση με μπάλες, σε 1η φάση μια μπάλα ανά άτομο
• Σε 2η φάση σε ζευγάρια αθλητών/αθλητριών, χρήση μάσκας και συχνή απολύμανση
εξοπλισμού ( μπάλες ) μεταξύ sessions κλπ.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Η άσκηση της δραστηριότητας προϋποθέτει την τήρηση όλων των μέτρων που ανακοινώνει και εφαρμόζει η Πολιτεία μέσω των σχετικών νόμων και των Γενικών Οδηγιών που εκδίδει, και συγκεκριμένα για τον αθλητισμό, αυτών της Γ.Γ.Α.:

https://gga.gov.gr/images/athlites.pdf
https://gga.gov.gr/images/proponites.pdf
https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf

Από 25/5/2020 θα ξεκινήσουν κανονικά οι προπονήσεις για όσους αθλητές έχουν εξετασθεί υγειονομικά από τον υπεύθυνο ιατρό του σωματείου μας ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη τήρησης του ιατρικού ιστορικού για όλους τους αθλητές μας.

Η ίδια διαδικασία θα γίνει και με τους αθλητές μικρότερων ηλικιών με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ξεκινάμε αλλά προσέχουμε!!!