Με τις μεταγραφικές κινήσεις είναι σίγουρο ότι κάθε Διοίκηση προσπαθεί να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας με σκοπό την υλοποίηση των στόχων που κάθε χρονιά θέτει.
Όμως μια ομάδα χρειάζεται και την κατάλληλη φυσική κατάσταση για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Αθλήτριες από άλλες περιοχές που δεν είχαν τη δυνατότητα να μένουν μόνιμα στα Γιάννενα λόγω σχολικών υποχρεώσεων θα έπρεπε ειδικά στο στάδιο της προετοιμασίας να δίνουν το παρόν δύο φορές την ημέρα για να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης με τις υπόλοιπες αθλήτριες.
Επειδή όμως αυτό δεν θα ήταν εφικτό ο σύλλογος συνεργάστηκε απόλυτα με τον προπονητή στίβου του σωματείου ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΡΤΑΣ Άρη Κόκκα.
Ο Άρης Κόκκας με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του στίβου ασχολείται με την προπονητική από το 1995 αρχικά και μέχρι το 2009 στα σωματεία ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ και μετέπειτα μέχρι και σήμερα στο σωματείο ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΡΤΑΣ.
Έχει διατελέσει υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ποδοσφαιρικών σωματείων(ΑΣ Μέλισσα Άρτας, Λύκοι Φιλοθέης, Προοδευτική Γραμμενίτσας), Σωματείων Μπάσκετ(Πύρρος Αρταίων), Διαιτητών Ποδοσφαίρου καθώς και μεμονωμένων αθλητών διαφόρων αθλημάτων.
Στα 11 χρόνια λειτουργίας του σωματείου ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΡΤΑΣ έχει στο ενεργητικό του 19 Πανελλήνια μετάλλια στους δρόμους ταχύτητας από 80 έως και 400 μέτρα, 1η Βαλκανική νίκη στα 100 μέτρα , 2η Βαλκανική νίκη στα 100 μέτρα και δύο δεύτερες βαλκανικές νίκες στα 4χ100. Το 2013 ήταν υπεύθυνος προετοιμασίας της ομάδας handball γυναικών της Αναγέννησης Άρτας που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία και επιπλέον ο αθλητής του Λέτσης Γιάννης είχε προκριθεί για τις ολυμπιακές ημέρες νεότητας στο Μπακού στο δρόμο των 100 μέτρων. Επίσης αθλητές του έχουν κερδίσει 7 φορές το σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας Κύπρου στο δρόμο των 100 μέτρων.
Ο Άρης έχει αναλάβει από πέρυσι ειδικά για το βόλεϊ την αθλήτρια του συλλόγου μας Ειρήνη Ζαγαλίκη ενώ από φέτος προστέθηκαν και οι Μυρσίνη Μολώνη και Μάρα Παππά. Επίσης από τη φετινή χρονιά θα συνεργάζεται είτε εξ αποστάσεως είτε και με την παρουσία του με τον προπονητή του γυναικείου τμήματος Τσιούπη Κων/νο και θα τον ενημερώνει σχετικά με το στάδιο της προετοιμασίας που θα φέρουν σε πέρας με την καθοδήγηση του Γιάννη Σταματελόπουλου, ο οποίος επανέρχεται στον ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Ο ΑΣ ΓΙΑΝΕΝΝΑ ως μοναδικός εκπρόσωπος για 6η συνεχόμενη χρονιά της πόλης των Ιωαννίνων στην Α2 Εθνική κατηγορία προσπαθεί όπως όλα τα χρόνια να αναδείξει τους αθλητές του μέσα από καταξιωμένους προπονητές που μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει μέχρι το τέλος της κάθε αγωνιστικής χρονιάς.
Ο Άρης Κόκκας είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό συνεργάτη για την ομάδα του ΓΑΣ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
«Η Διοίκηση του ΑΣ ΓΙΑΝΕΝΝΑ ευχαριστεί τον Άρη Κόκκα και το σωματείο ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΡΤΑΣ για τη συνεργασία.»