Ο Ναύαρχος Βότσης ήταν αήττητος, πρωτοπόρος στην βαθμολογία του βορείου ομίλου της Α2 Εθνικής κατηγορίας και το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.
Φαβορί όμως έμεινε μόνο στα χαρτιά αφού οι γυναίκες του ΓΑΣ μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση τον υποχρέωσαν στην πρώτη φετινή του ήττα κερδίζοντάς τον με 3-2 σετ. Ο Ναύαρχος Βότσης πήρε ένα βαθμό αλλά θα μπορούσε να φύγει με άδειες τσέπες.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στα πρώτα τρία σετ με πολλές εντυπωσιακές φάσεις και εναλλαγή στο σκορ. Η ομάδα των γυναικών του ΓΑΣ έδειχνε από το 1ο σετ ότι δεν θα πέσει αμαχητί . Έχοντας καλή υποδοχή και καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ομάδα του Βότση από όλες τις θέσεις. Οι γυναίκες του Βότση προσπαθούσαν από τη θέση 2 και 4 να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα του ΓΑΣ αλλά έπεφταν πάνω στην καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των κοριτσιών μας. Στις αντεπιθέσεις που δημιουργούσε η ομάδα μας έβρισκε πολλά κενά κυρίως από τον κεντρικό άξονα όπου είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα. Τέλος με όπλο το σέρβις κατάφερε να περιορίσει τις επιθετικές ενέργειες των γυναικών του Βότση.
Το παιχνίδι στο 1ο σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 19-19 αλλά τα κορίτσια του ΓΑΣ είχαν πάθος για την κατάκτησή του και κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 2 πόντων την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος κάνοντας το 25-23.
Στο δεύτερο σετ η γυναικεία ομάδα έκανε πάρτι αρχικά και εκτόξευσε την διαφορά στους 10 πόντους κάνοντας το 16-6. Οι γυναίκες του Ναύαρχου όμως δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας προσπέρασαν με 19-22. Οι γυναίκες του ΓΑΣ βρήκαν όμως και πάλι τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 23-23. Μετά από μια μάχη αυστηρά ακατάλληλη για καρδιοπαθείς οι γυναίκες μας ήταν πιο συγκεντρωμένες και κατέκτησαν και το 2ο σετ με 28-26.
Στο τρίτο σετ είχαμε επανάληψη του 2ου με θρίλερ και πάλι στο τέλος με τις γυναίκες του ΓΑΣ να χάνουν δύο ευκαιρίες να πάρουν το τρίποντο και το σετ να καταλήγει στον Βότση με 25-27.
Στο τέταρτο σετ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε πιο πολύ πάθος για τη νίκη και εκμεταλλευόμενη και τα λάθη της ομάδας του ΓΑΣ έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του με 14-25.
Στο πέμπτο σετ τα κορίτσια του ΓΑΣ έκαναν πάρτι στο γήπεδο και με συνοπτικές διαδικασίες πήραν το σετ με 15-7 και ταυτόχρονα μια μεγάλη νίκη η οποία πανηγυρίστηκε έντονα από το φίλαθλο κοινό που είχε την τύχη να βρεθεί στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.
Επόμενος αντίπαλος οι Πρωταθλητές Πεύκων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22/12/2018 με στόχο μία ακόμη νίκη για τη γυναικεία ομάδα του ΓΑΣ.
ΑΣ ΓΙΑΝΕΝΝΑ – ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ(3-2): 25-23, 28-26, 25-27, 14-25, 15-7
ΑΣ ΓΙΑΝΕΝΝΑ(Τσιούπης): Μαγκλάρα, Αδάμου(λ), Ντέρου, Καρακατσιάνη, Σαββάογλου, Μπόζιου, Σαρλή, Παππά, Κουκουτή Ολγ., Κατσόγιαννου, Τσελλίδη, Τοπάλη.
ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ(Δεληγιάννη): Σακαράκη, Μυρίδου(λ), Παπαδοπούλου, Αντύπα, Σφυρίου, Μπάγγου, Θεοτή, Σαλαγκούδη, Τσιούκαρη, Γαϊτανίδου, Κυριακίδου, Μπαλογιάννη.
Διαιτητές:
Αποστόλου – Φλούδας – Χρήστου