Ανατροπή μεγάλης βαθμολογικής σημασίας έκαναν οι γυναίκες του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ καθώς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 σετ κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να επικρατήσουν τελικά της ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ με 3-2 σετ στο κατάμεστο κλειστό της Λιμνοπούλας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του ΓΑΣ να κάνει το 4-0 και την ομάδα της Λάρισας να φαίνεται να τα έχει χαμένα. Τα κορίτσια της ΕΑΛ όμως με τη βοήθεια του φίλαθλου κόσμου που ακολούθησε την ομάδα και την ενίσχυσε κατά πολύ σε όλο το παιχνίδι αλλά και με όπλο το μπλοκ και την αμυντική τους λειτουργία περιόρισαν τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας του ΓΑΣ και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με 10-15. Άμεση αντίδραση των κοριτσιών του ΓΑΣ με σωστές επιθετικές ενέργειες και καλό σέρβις έκαναν το σκορ 20-20. Η ομάδα όμως της Λάρισας φάνηκε πιο ψύχραιμη σε αυτό το σημείο και πήρε τελικά το σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ η καλή εικόνα των κοριτσιών της ΕΑΛ συνεχίστηκε και μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ η ομάδα του ΓΑΣ φάνηκε να μην έχει τις κατάλληλες λύσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της με αποτέλεσμα να χάσει και αυτό το σετ με 21-25.

Στην ανάπαυλα του 3ου σετ και ενώ το παιχνίδι έδειχνε να γέρνει προς την ομάδα της Λάρισας ο προπονητής Κώστας Τσιούπης έκανε μια τελευταία προσπάθεια να αφυπνίσει τα κορίτσια του βάζοντας έντονες φωνές για την απόδοσή τους. Η ομάδα του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ έδειχνε να μεταμορφώνεται και με όπλο το σέρβις έκανε το 6-1. Το παιχνίδι άλλαξε ρότα και η ομάδα του ΓΑΣ με σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι της κατέφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομάδα της Λάρισας οι επιθετικές ενέργειες της οποίας είτε ανακόπτονταν από το μπλοκ είτε από τη σωστή αμυντική λειτουργία των κοριτσιών μας. Το τελικό 25-19 ήρθε πιο εύκολα αφού στο 24-14 πέντε συνεχόμενα λάθη έδιναν αδικαιολόγητους πόντους στην ομάδα της Λάρισας.

Το τέταρτο σετ κύλισε όπως και το προηγούμενο με την ομάδα του ΓΑΣ να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και συνεχίζοντας το καλό σέρβις κατάφερε να πάρει εύκολα το σετ με 25-14 ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.

Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο πέμπτο σετ όπου μετά από ένα αρχικά μουδιασμένο ξεκίνημα και την αλλαγή στο 6-8 για την ομάδα της Λάρισας οι γυναίκες του ΓΑΣ ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους και κατάφεραν συγκεντρωμένες μέχρι το τέλος στο παιχνίδι τους να κάνουν το 15-12 και να πάρουν μια μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη με 3-2 σετ

ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ(3-2): 22-25, 21-25, 25-19, 25-14, 15-12

ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Τσιούπης-Βίτσιος-Σταματελόπουλος): Παπάζογλου, Στεφάνου Στ.(λ), Μαγκλάρα Χρυσ., Λάγκα, Τζαλαλή Σ., Μαγκλάρα Γ., Παππά-Ζώη, Στεφάνου Σωτ., Βολυράκη, Κωσταδήμα, Αναστασίου(λ), Τζαλαλή Κ., Ασημακίδου, Μπιρλαντεάνου.

ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ(Πνάκας-Παπαστεργίου):Κουτσογιάννη, Μπερμπέρογλου, Τίκα(λ), Ριζομάρκου, Εξάρχου, Παπαδοπούλου, Πλακιά, Αλβίζου, Ζιώγα, Γίτση, Μανδραβέλη.

Διαιτητές:
Μπαλτζώης(Α) – Φλούδας(Β) – Χρήστου(Σ)

Φωτογραφικό Υλικό ΕΔΩ