Μπορεί η Ελπίδα να διάλεξε αντίπαλο για τα ημιτελικά πιστεύοντας σε πρόκριση αλλά λογάριασε χωρίς το Ξενοδόχο που δεν ήταν άλλος από τα καταπληκτικά κορίτσια Κ-18 του ΓΑΣ.
Σε ένα παιχνίδι που έγινε στο κατάμεστο κλειστό της Λιμνοπούλας με ένα φίλαθλο κόσμο υπόδειγμα και από τις δύο πλευρές εκτός από τα κορίτσια του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό κέρδισε και το βόλεϊ με δύο ομάδες που πρόσφεραν θέαμα, συγκίνηση και καρδιοχτύπια στους μεν και στους δε.
Τα κορίτσια του ΓΑΣ μπήκαν δυνατά στο 1ο σετ έχοντας καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι και πολλές επιθετικές λύσεις και κατάφεραν να πάρουν μια μικρή διαφορά κάνοντας το 11-7. Η Ελπίδα άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά εκμεταλλευόμενη κυρίως λάθη της αντίπαλης ομάδας και ισοφάρισε προσωρινά σε 12-12. Από το σημείο αυτό και μετά με συγκέντρωση στο παιχνίδι τους τα κορίτσια του ΓΑΣ πήραν αέρα νικητή επικρατώντας σε όλους τους τομείς και έκαναν το 1-0 με 25-22.
Στο 2ο και 3ο σετ η εικόνα δεν άλλαξε τα κορίτσια του ΓΑΣ ήταν καλύτερα αλλά προδόθηκαν από τα λάθη σε κρίσιμα για την εξέλιξή τους σημεία καθώς αν και προηγήθηκαν με 21-16 και 20-16 αντίστοιχα δε μπόρεσαν να κρατήσουν τη διαφορά και έχασαν τελικά με 29-31 και 23-25 αντίστοιχα.
Στο 4ο σετ με την πλάτη πλέον στον τοίχο αν και αρχικά τα κορίτσια του ΓΑΣ ξεκίνησαν μουδιασμένα και η Ελπίδα έχτιζε διαφορά καθώς προηγήθηκε με 6-1 γρήγορα το κλίμα αντιστράφηκε και με αντεπίθεση διαρκείας αλλά και καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία πήραν εύκολα το σετ με 16-25.
Το 5ο σετ εξελίχθηκε σε Γκραν Γκινιόλ με την Ελπίδα να φτάνει στην πηγή και να μη μπορεί να πιεί νερό καθώς αν και προηγήθηκε στο τέλος του σετ με 11-14 δε μπόρεσε να βρει καλή υποδοχή στο σέρβις της Ζαγαλίκη και ισοφαρίστηκε σε 14-14.
Ακολουθεί παιχνίδι αυστηρά ακατάλληλο για καρδιοπαθείς αφού η μία ομάδα δεν άφηνε την άλλη να γευτεί τη νίκη.
Στο 18-17 επίσης πολύ καλό σέρβις της Μίχου δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες αντεπίθεσης στην ομάδα του ΓΑΣ αλλά η επιθετική ενέργεια της Τικμανίδου βρήκε τοίχος από το αντίπαλο μπλοκ. Για να φτάσουμε στο αποκορύφωμα του αγώνα με το μαγικό πλασέ της Ζαγαλίκη που άφησε ακίνητη την ομάδα της Ελπίδας και το καταπληκτικό για άλλη μια φορά σέρβις που δίνει με άσσο τη νίκη στην ομάδα των κοριτσιών του ΓΑΣ με 22-20 και την εμφάνισή τους στο τελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Η Διοίκηση του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει:
‘’Αυτά τα κορίτσια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ανεξάρτητα του χρόνου συμμετοχής πήραν αυτό που άξιζαν όλα μαζί σαν μια ομάδα. Πίστεψαν το σύλλογο στις προπονητικές αλλαγές του καλοκαιριού και δικαίωσαν πρώτα τον εαυτό τους και μετέπειτα την προπονήτριά τους Βίκυ Παπάζογλου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συγκίνηση που μας προσφέρατε όλες μαζί με τη νίκη σας.
Επίσης συγχαίρουμε το προπονητικό team των Βίκυ Παπάζογλου και Γιάννη Σταματελόπουλο για την επιτυχία τους που οφείλετε σε σκληρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα αλλά και στη σωστή διαχείριση όλων των αθλητριών ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αθλήτριες που προέρχονται από τη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική έγιναν ένα με τις υπόλοιπες αθλήτριες αν και βρέθηκαν για πρώτη φορά στα παιχνίδια του προημιτελικού.
Τέλος σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ότι το αποτέλεσμα είναι δικό τους δημιούργημα τους αναφέρουμε ότι με τον τρόπο τους και τη διαχείρισή τους κατάφεραν να διασπάσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση στα παιδιά με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν το καλοκαίρι από την ομάδα και να μη έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια τέτοια μεγάλη νίκη. Τα κατορθώματά τους μελετήθηκαν από το προπονητικό team του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και οι συγκεκριμένοι πήραν την άγουσα για άλλους συλλόγους. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!! ‘
ΑΣ Γιάννενα – ΑΣ Ελπίδα:3-2(25-22, 29-31, 23-25, 25-16, 22-20)
ΑΣ Γιάννενα (Παπάζογλου): Ζαγαλίκη, Μάντη-λ, Μίχου, Τικμανίδου, Ηλία, Μοσχούλη, Γιαννέτα, Δόβα, Γρατσάνη, Τζίμα, Λάμπρου, Βούλγαρη, Θεοπίστου, Ρούβαλη-λ,
ΑΣ Ελπίδα(Μπράγια): Σταύρου, Ναυρόζογλου, Σιαφάκα, Βασιλείου Χ., Αραμπατζή, Κωστάρα, Αποστόλου, Βασιλείου Π., Δημοπούλου, Τόκη, Σελλούντου, Παπαστύλου, Γνωστοπούλου Π-λ., Γνωστοπούλου Β-λ.
Διαιτητές:
Γκοργκόλης(Α) – Χρήστου(Β) – Αλεξίου Μ.(Σ)